Řasy

Mořské řasy jsou nejčistším, nejkvalitnějším a organismem nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a uhlovodanů; tělu dodávají tolik potřebné vitamíny (A, C, skup.B a pro vegetariány důležitý B12,). Jsou ceněny zejména pro obsah minerálních látek a stopových prvků jako je vápník, zinek, hořčík, železo, jód, chróm, sodík.... Obsahují 10x až 20x více minerálů než zelenina. Mimořádně cenný je obsah vápníku. Některé druhy (HIZIKI, WAKAME, NORI) mají až 14x víc vápníku než mléko. Zatímco vápník z mléka je pro lidský organismus obtížně využitelný, z řas si ho bereme beze zbytku. Navíc minerály a enzymy obsažené v řasách napomáhají tělu při rozpouštění tuku a hlenu, vznikajících nadměrnou spotřebou kyselinotvorných potravin, jako je maso, rafinovaný (bílý) cukr, mléko, mléčné a moučné výrobky (z bílé mouky).Z důsledku nedostatku minerálů a přebytku tuku, jednoduchých cukrů a rafinovaných potravin dnes člověk těžce platí civilizačními nemocemi a svou degenerací.


 

Anketa

Jak často nakupujete bio výrobky?
 

Wrapper